Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: marți, 28 mai 2013 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

marți, 28 mai 2013

TORT FESTIV DE INGHETATA TRICOLORA

INGHETATA CU FRUCTE DE PADURE
400 g,fructe de padure
200 ml.frisca(30%grasime) pentru fructe
160 g.zahar pudra
500 ml.frisca
Fructele de padure,frisca si zaharul se mixeaza la blender,apoi se amesteca bine cu frisca mixata spuma.Se toarna intr-o caserola si se da la congelator.


INGHETATA CU CIOCOLATA AMARUIE
900 ml.frisca (30% grasime)
4 galbenusuri
100 g.zahar pudra
200 g.ciocolata (52%cacao)
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana-si dubleaza volumul.Frisca (400 ml.) se infierbanta la foc mic,apoi se toarna putin cate putin peste galbenusuri.Se pune vasul la foc mic si se amesteca pana se ingroasa putin fara a se fierbe (altfel se branzeste).Se ia vasul de pe foc si se strecoara amestecul pentru a indeparta eventualele cocoloase,apoi se  adauga ciocolata rupta bucatele,si se amesteca pana cand se topeste.La final se incorporeaza restul de frisca mixata spuma.Se toarna peste inghetata de fructe de padure si se da la congelator.

INGHETATA CU VANILIE SI MANGO CONFIAT
4 albusuri
4 linguri zeama de lamaie
100 g.zahar pudra vanilat
900 ml.frisca
150 g.mango confiat
Albusurile se mixeaza spuma cu putina sare si zaharul,apoi se adauga zeama de lamaie si se mixeaza bezea.Se adauga la final frisca mixata spuma si bucatelele de mango.Se toarna peste inghetata de ciocolata.apoi se da la congelator 10-12 ore.

Se rastoarna si se orneaza dupa preferinta.
Sectiune nu am pentru ca nu a fost pentru mine,dar din cate am inteles a fost foarte gustos si toata lumea a fost multumita.Trebuie neaparat sa-l pregatesc si pentru acasa.
Pofta buna!
A ramas un rest de inghetata si am turnat-o intr-o caserola.Am trimis-o si pe aceasta impreuna cu tortul.
TuneList - Make your site Live