Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 15 octombrie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 octombrie 2012

CHIFTELE CU SOS DE ROSII SI VIN

De obicei evit sa fac chiftele prajite,dar asa de doua,trei ori intr-un an mai sar si eu peste regula.
INGREDIENTE CHIFTELE
700 g.carne de vita
300 g.carne de porc
10 catei de usturoi
6 felii de paine
150 ml.vin rosu
2 oua
sare dupa gust
Painea se pune la inmuiat in vin.Carnea se spala,se taie si apoi se toaca impreuna cu painea si usturoiul.Se adauga sare dupa gust,ouale si se omogenizeaza.Se tine compozitia la frigider 30 de minute pentru a se patrunde aromele,apoi se formeaza chiftele de 5-6 cm.care se prajesc in ulei bine incins.Se scot pe un prosop absorbant.
INGREDIENTE SOS
2 linguri bulion
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
1 conserva de rosii in suc propriu-450 g.
2 foi de dafin
10 catei de usturoi pisati
250 ml.vin rosu
200 ml.apa
sare dupa gust
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Se adauga bulionul,rosiile taiate marunt,zaharul,sare dupa gust si usturoiul,apoi se lasa la fiert 5 minute.Se adauga restul ingredientelor si se lasa la fiert inca 20 minute.Se ia vasul de pe foc si se adauga chiftelele in sos,apoi se acopera.
Pofta buna!



TuneList - Make your site Live