Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 24 februarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 februarie 2012

PAINE CU SUC DE PORTOCALE


INGREDIENTE
320 ml.suc de portocale proaspat
1 lingura pulpa de portocale
3 linguri ulei
2 lingurite sare
2 linguri zahar
3 linguri lapte praf
540 g.faina
1,1/2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa.Se seteaza masina la programul framantat+dospit.Eu las doar la framantat aluatul de doua ori,apoi il scot din cuva intr-un lighean, si il pun la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit).Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
 Cand aluatul este frumos crescut,se rup din el bucatele de marimea dorita,se formeaza bilute si se aseaza intr-o forma.Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul,apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se presara seminte de mac.Se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit pana se aureste frumos.
Este foarte gustoasa si pufoasa,parca-i cozonac.Pofta buna.

TuneList - Make your site Live