Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 27 ianuarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 ianuarie 2012

CORNURI SI CORONITA UMPLUTE CU CIOCOLATA


INGREDIENTE
80g.unt topit
2 oua
200 ml.lapte caldut
40 g.zahar tos
1/2 lingurita sare
1 lingurita coaja de lamaie
520 g.faina
2 lingurite rase drojdie uscata
Ingredientele se pun in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa.Se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il scot din cuva si-l pun la crescut intr-un lighean uns cu putin ulei,intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit).Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Cand aluatul este frumos crescut,se intinde o bucata  intr-o foaie rotunda,se taie in patru sau in opt (Diana a vrut cornuri mari,asa ca le-am taiat in patru),se aseaza cate o lingurita cu crema de ciocolata,apoi se ruleaza de la baza spre varf.Se aseaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Pentru coronita,se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara,se unge cu crema de ciocolata,se ruleaza cat mai strans posibil si apoi se taie cu o ata (tip macrame) rulouri groase de 2-3 cm.Se aseaza intr-o forma unsa cu putin ulei petrecute putin unul peste altul.Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se ung apoi cu ou amestecat cu putin lapte.Se coc in cuptorul bine incins,la foc potrivit.Cat sunt calde,se pudreaza cu zahar vanilat.
Sunt foarte gustoase si pufoase.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live