Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 22 august 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 22 august 2011

CASCAVAL DE CASA







INGREDIENTE
1,6 kg.branza de vaca bine scoapta (adica bine scursa )
300 g.branza de oi sarata (cas proaspat framantat cu sare dupa gust)
1,5 l.lapte
80 g.unt
1 ou
1 lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se pune laptele la fiert,cand da in clocot se adauga branza de vaca,si se amesteca la foc mic 5-6 minute.Se pune apoi la scurs in tifon si se lasa sa stea  2 ore.

Dupa cele doua ore,se toaca impreuna cu branza de oi prin masina de tocat carne (se toaca pentru a nu ramane boturi de branza).

Intr-o cratita cu fundul dublu se topeste untul.Se adauga oul si branza tocata.Se pune vasul la foc mic,amestecandu-se continuu pana se topeste branza si se intinde cand se ridica lingura (atentie,.NU trebuie lasat mai mult la foc,pentru ca se subtiaza si nu se mai intinde).





Se ia vasul de pe foc,se adauga bicarbonatul,si se amesteca energic cateva minute.Se toarna intr-o forma,se acopera cu un prosop curat,si se lasa sa se raceasca bine.Dupa racirea completa se tine la frigider.Va sfatuiesc sa-l preparati,si nu o sa va para rau.Pofta buna.





































TuneList - Make your site Live